Άλλος ένας σπόρος φύτρωσε!

Κάτι που άρχισε ως ένα απλό ενδιαφέρον και ίσως κάποιες φορές ως αστείο, σήμερα, μετά από αρκετά χρόνια, αποδίδει καρπούς.
Στις αρχές του 2011 οι Λοκροί στο Δάσος, αυτή η ομαδούλα με το περίεργο όνομα που είχε ως έδρα τα Καμένα Βούρλα, αποφάσισε να ασχοληθεί με το Nonviolent Communication, μια διαδικασία επικοινωνίας που δημιουργήθηκε από τον Marshall Rosenberg.
Μεταφράσαμε πιστά τον όρο σε «Μη Βίαιη Επικοινωνία». Σήμερα, ο όρος αυτός έχει καθιερωθεί.
Στη συνέχεια, βάλαμε ελληνικούς υπότιτλους στα βίντεο του Marshall, στα οποία εξηγεί την ουσία και την τεχνική της Μη Βίαιης Επικοινωνίας. Σήμερα, έχουν σχεδόν 12.000 views στο youtube.
Ύστερα αρχίσαμε να μοιραζόμαστε αυτή τη διαδικασία σε μικρές συναντήσεις, όπου στην πραγματικότητα προσπαθούσαμε να εξομοιώσουμε ένα πραγματικό εργαστήρι, όπως αυτό που παρουσιάζεται στα βίντεο. Σήμερα, γίνονται τακτικά πολυήμερα εργαστήρια, όπου έχουν λάβει μέρος εκατοντάδες άνθρωποι ως τώρα.
Στις αρχές του χρόνου εκδόθηκε το βασικό βιβλίο περί Μη Βίαιης Επικοινωνίας στα ελληνικά από τις εκδόσεις Κοντύλι. Αυτό το βιβλίο αποτελεί ορόσημο για το σχηματισμό μιας κοινότητας γύρω από το Nonviolent Communication στην Ελλάδα και είναι ο καρπός μιας πολύχρονης πορείας.

Η συνεισφορά των Λοκρών δηλώνεται στην αρχή του βιβλίου και μας θυμίζει ότι μια ιδέα που ξεκινά απλά και δίχως ιδιαίτερες προϋποθέσεις μπορεί να φυτρώσει και να ανθίσει όπως ένας σπόρος σε εύφορη γη, αρκεί να βιώνεται από καρδιάς και να υλοποιείται σαν παιχνίδι.
Ευχόμαστε να απολαύσετε το βιβλίο!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου